V Bratislave sa koná 6. Medzinárodný festival adventnej a vianočnej hudby

03.12.2011 Bratislava

Bratislava 2. decembra (TASR) - Obohatením predvianočnej atmosféry v Bratislave je 6. ročník Medzinárodného festivalu adventnej a vianočnej hudby, ktorý sa koná od 1. do 4. decembra. Zúčastňujú sa na ňom spevácke zbory z Česka, Ruska, Talianska, zo Slovinska, z Chorvátska, Maďarska, Estónska, Lotyšska a zo Slovenska.

Po otváracom koncerte v bratislavskom Jezuitskom kostole vo štvrtok 1. decembra dnes festival pokračoval od 9.00 h až do popoludnia súťažnými vystúpeniami v priestoroch Primaciálneho paláca. Zbory súťažili tentoraz v kategóriách: vokálne ansamble, komorné spevácke zbory dospelých a mládežnícke zbory. Zaujímavosťou je, že na tomto festivale sa zbory môžu zúčastniť ako nesúťažiace, ktoré participujú na všetkých vystúpeniach, alebo ako zbory súťažiace. Dnes o 16.00 h domáce a zahraničné zbory vystúpili na Vianočných trhoch v centre Bratislavy.

Dnešný program festivalu vyvrcholí o 19.00 h slávnostným adventným koncertom v Jezuitskom kostole, informoval umelecký riaditeľ festivalu Milan Kolena.

V sobotu 3. decembra o 14.00 h sa začne program na javisku Vianočných trhov na Hlavnom námestí. Účinkovať budú zúčastnené súbory zo Slovenska a zo zahraničia. Na záver programu okolo 18.00 h vyhlásia výsledky súťažnej časti festivalu a odovzdajú diplomy víťazom.

V záverečný deň medzinárodného festivalu - v nedeľu 4. decembra - budú zúčastnené zbory účinkovať počas svätých omší v katolíckych kostoloch v Bratislave a okolí.

Organizátormi festivalu sú Bratislava Music Agency, spevácky zbor Apollo, Magistrát hlavného mesta Bratislavy, Bratislava-Staré Mesto a Bratislavské kultúrne a informačné centrum.
 

Vyberte región